Protest pred GP SR trvá mesiac, aktivisti plánujú v ňom pokračovať

01.06.2012 Bratislava

Bratislava 1. júna (TASR) - Protestná akcia Occupy GP pred sídlom Generálnej prokuratúry (GP) SR v Bratislave trvá už mesiac. Demonštrácia na Štúrovej ulici proti nedoriešeným kauzám by napriek nízkej účasti mala podľa organizátorov pokračovať aj v júni. "Dôvodom je absolútna nečinnosť GP, ako aj fakt, že na výzvy a otvorené listy podané na GP do dnešného dňa nikto z vedenia GP nereagoval," vysvetlili v písomnom stanovisku aktivisti.

Generálna prokuratúra ich obvinenia z nečinnosti v minulosti už viackrát odmietla. V stanovisku, ktoré zverejnila v prvý deň protestu, sa vyjadrila k všetkým hlavným bodom výhrad protestujúcich. Zároveň poukázala, že hoci majú plné právo na zhromaždenie, mali by "disponovať správnymi informáciami, požiadavky adresovať kompetentným a nezavádzať tak širokú verejnosť". "Nie je úlohou tejto inštitúcie podávať ďalší výklad zákonov a reagovať na otvorené listy, ktorými sa organizátori primárne snažia dostať priestor v médiách," konštatuje sa v stanovisku GP.

Aktivistov v priebehu tohto týždňa prišiel navštíviť parlamentný poslanec z klubu OĽaNO Alojz Hlina. Ten by rád zapojil organizátorov protestných akcií do prípravy demonštrácie počas Dňa Ústavy SR (1.9.). "Ja to obdivujem, aj keby tu boli možno za nejakú menej dôležitú vec. Ale toto, myslím si, že je dobrá vec," uviedol Hlina na margo stretnutia s aktivistami.
 

Vyberte región